🌟 22 χρόνια υπερήφανοι αντιπρόσωποι της Concept2 🌟

8 λόγοι για να δοκιμάσετε την κωπηλασία εσωτερικού χώρου – indoor rowing

από aasport 06/02/2023 0 Σχόλια Κωπηλατικά,

Καθώς οι προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους γίνονται δύσκολοι και το σώμα σας χρειάζεται μια εναλλακτική από τις μεγάλες βόλτες βαδίσματος ή το τρέξιμο, μια νέα μέθοδος προπόνησης θα μπορούσε να γίνει μια χρήσιμη προσαρμογή στο πρόγραμμα προπόνησής σας. Ανακαλύψτε την κωπηλασία εσωτερικού χώρου (indoor rowing).

H κωπηλασία σε εσωτερικό χώρο έχει γίνει η πιο πρόσφατη μόδα στην προπόνηση, καθώς τα στούντιο κωπηλασίας συνεχίζουν να πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο.

 

Αν θέλετε να συμπληρώσετε το πρόγραμμα προπόνησής σας, σκεφτείτε αυτήν την προπόνηση που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Εδώ είναι οκτώ λόγοι που πρέπει να δοκιμάσετε την κωπηλασία σε εσωτερικό χώρο:

 

1. Καίει μεγάλο αριθμό θερμίδων

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αναφέρει ότι ένα άτομο 70 κιλών που κωπηλατεί με έντονο ρυθμό μπορεί να κάψει περισσότερες από 600 θερμίδες την ώρα. Αυτό είναι στο ίδιο επίπεδο με την ποδηλασία βουνού και BMX.

 

2. Η κωπηλασία σε προστατεύει από τις μυϊκές βλάβες

Οι δρομείς αντοχής και οι ποδηλάτες τείνουν να έχουν πολλές μυϊκές ελλείψεις που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς από στρες. Η κωπηλασία μπορεί να αντισταθμίσει αυτή την τάση. Όταν κωπηλατούμε, χρησιμοποιούμε περισσότερο από το 86% των μυών μας. Είναι δύσκολο να έχεις τραυματισμούς όταν ενδυναμώνεις τόσους πολλούς μύες.

 

3. Η κωπηλασία δημιουργεί μυϊκή ισορροπία

Κατά το τρέξιμο και το ποδήλατο, είναι επίσης πολύ εύκολο να γίνεις τετρα-κυρίαρχος (λόγω της υπερβολικής χρήσης των πρόσθιων μυών σου), λέει ο Dustin Hogue, διευθυντής διαλειμματικής προπόνησης του Studio Three στο Σικάγο. Η κωπηλασία αντισταθμίζει αυτό εμπλέκοντας τους οπίσθιους μύες του σώματός σας: τους μηριαίους, τους γλουτούς και την πλάτη.

 

 

4. Καίει λίπος

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports, η οποία σύγκρινε την οξείδωση του λίπους στην κωπηλασία με την ποδηλασία σε μια σειρά από μεταβλητές - συμπεριλαμβανομένης της έντασης άσκησης, του τρόπου άσκησης και της ενεργής μυϊκής μάζας - η κωπηλασία ξεπέρασε την ποδηλασία. Αυτό οφειλόταν συγκεκριμένα στην ενεργοποίηση μεγαλύτερης μυϊκής μάζας στο κωπηλατοεργόμετρο.

 

5. Είναι προπόνηση δύο-σε-ένα

Η κωπηλασία λειτουργεί τόσο τα άνω όσο και τα κάτω άκρα σε συγχρονισμό. Είναι μια από τις πραγματικές προπονήσεις για ολόκληρο το σώμα. Όταν γίνεται σωστά, σε μία συνεχή κίνηση, οι αθλητές χρησιμοποιούν την πλάτη, τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό τους.

 

6. Ελευθερώνει και ξεκουράζει το μυαλό

Σύμφωνα με την UCanRow2, μια οργάνωση με αποστολή να γνωρίσει την κωπηλασία σε ανθρώπους σε όλες τις ΗΠΑ, η κωπηλασία σε εσωτερικό χώρο κρατά το μυαλό συγκεντρωμένο και βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος καθώς μπαίνεις σε έναν ρυθμό με κάθε κουπιά.

 

7. Τα μαθήματα σας διδάσκουν τη σωστή τεχνική

Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε δεν έχουν κωπηλατήσει ποτέ είτε κωπηλατούν με λανθασμένη στάση – περιορίζοντας τα πλεονεκτήματα της κωπηλασίας και μειώνοντας σημαντικά τα ωφέλη της. Η συμμετοχή σε μαθήματα κωπηλασίας σε εσωτερικό χώρο μειώνει την ανεπάρκεια και οι εκπαιδευτές σας βοηθούν να τελειοποιήσετε την κουπιά σας. Αυτό το άβολο συναίσθημα του να μην ξέρεις πώς να κάνεις μια κίνηση ελαχιστοποιείται

 

8. Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών

Για όσους υπέστησαν πρόσφατα έναν τραυματισμό και νιώθουν λίγο ανήσυχοι να επιστρέψουν σε αθλήματα υψηλής έντασης (όπως το τρέξιμο), αλλά νιώθουν έτοιμοι να επιστρέψουν σε αεροβική προπόνηση, η κωπηλασία είναι μια ευνοϊκή και ασφαλής εναλλακτική λύση. Το τρέξιμο προκαλεί μεγάλη πίεση στις αρθρώσεις των ποδιών, αντιθέτως η κωπηλασία είναι ιδανική για την αποφυγή τραυματισμών κατά την προπόνηση αντοχής

 

Όπως συμβαίνει με κάθε ομαδικό μάθημα γυμναστικής, τα μαθήματα κωπηλασίας διαφέρουν ανάλογα με το στούντιο και τον εκπαιδευτή.

Όποια κατηγορία κι αν επιλέξετε, όλα τα μαθήματα κωπηλασίας σε εσωτερικό χώρο επικεντρώνονται στην παροχή προπονήσεων impact free και υψηλής ενέργειας, βοηθώντας σας να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και να χτίσετε δύναμη ως συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης αντοχής.

 

Αν σας ενδιαφέρει η κωπηλασία εσωτερικού χώρου, μπορείτε να βρείτε έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή στην ιστοσελίδα μας και ακόμη και να πιστοποιηθείτε μόνοι σας.

Αφήστε σχόλιο