🌟 20 χρόνια υπερήφανοι αντιπρόσωποι της Concept2 🌟

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Concept2 Erg για να γίνετε πιο γρήγοροι!

από aasport 14/01/2022 0 Σχόλια Νέα - Ανακοινώσεις,

Εάν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, να επιτύχετε ένα νέο PR (προσωπικό ρεκόρ) ή να σπάσετε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, το erg δεν θα μετρήσει απλώς αυτό το επίτευγμα, θα σας βοηθήσει να το πετύχετε.

 

Το εργόμετρο είναι ένα μηχάνημα που μετρά το έργο. Το Concept2 erg μετράει το έργο που κάνετε με επαναλαμβανόμενο, αξιόπιστο τρόπο. Η απόδοση σας σήμερα μπορεί να συγκριθεί με τη απόδοση σας την επόμενη εβδομάδα και τα δύο μπορούν να συγκριθούν με την απόδοση του φίλου σας σε διαφορετική τοποθεσία ή υψόμετρο. Αυτό οφείλεται στη δυνατότητα αυτόματης βαθμονόμησης (calibration) του Performace Monitor 5 (PM5)*. Έτσι ξεκάθαρα, το erg μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει την πρόοδό σας από εβδομάδα σε εβδομάδα και από προπόνηση σε προπόνηση.

 

Να πώς ένα erg σας βοηθάει να βελτιωθείτε

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το erg για να προσδιορίσετε την απόδοση, τη ρύθμιση του damper, το ρυθμό και την τεχνική που σας δίνει την καλύτερη απόδοση, απλά συγκρίνοντας τα αποτελέσματά σας για δύο προπονήσεις που είναι ακριβώς ίδιες, εκτός από μία μεταβλητή. Για παράδειγμα, ας μάθουμε ποια ρύθμιση damper θα σας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα για ένα κομμάτι 500 μέτρων.

 

 

Δοκιμή #1: Ρυθμίστε το PM για μια προκαθορισμένη προπόνηση 500 μέτρων.

  • Ρυθμίστε το damper, για παράδειγμα, στο 2. Κάντε το κομμάτι με τη μέγιστη προσπάθεια και σημειώστε τον ρυθμό σας (spm, για το SkiErg ή το RowErg) ή (rpm, για το BikeErg).
  • Πάρτε μια ή δύο μέρες ξεκούρασης για να βεβαιωθείτε ότι είστε εξίσου έτοιμοι για τη δεύτερη δοκιμή.
  • Επαναλάβετε τη δοκιμή με ρύθμιση damper στο 5 και τον ίδιο ρυθμό.
  • Συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας.
  • Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μια τρίτη ρύθμιση του damper, επαναλάβετε όπως παραπάνω.

Σημειώστε ότι η βέλτιστη ρύθμιση του damper για 500 μέτρα μπορεί κάλλιστα να μην είναι το βέλτιστο damper για 5000 μέτρα - αλλά μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καλά για τα 1000 μέτρα. Μπορείτε να κάνετε παρόμοιες συγκρίσεις για οποιαδήποτε μεταβλητή θέλετε να δοκιμάσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε μικρές παραλλαγές στην τεχνική με όλες τις άλλες μεταβλητές το ίδιο και μπορεί να δείτε διαφορές στα αποτελέσματά σας. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε διαφορετικά σχέδια με αλλαγή του ρυθμού. Χρειάζεται λίγη πειθαρχία και οργάνωση για εκείνους που θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι τα Concept2 ergs είναι εργόμετρα!

 

*Σημείωση: Το PM στο BikeErg θα σας ζητά περιοδικά να επαληθεύετε τη βαθμονόμηση. Η διαδικασία είναι απλή και το PM5 θα σας καθοδηγήσει σε αυτήν.

Αφήστε σχόλιο