Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Γιατί SUP;

από aasport 20/03/2018 0 Σχόλια Κωπηλατικά,

 

Το SUP παρουσιάστηκε πριν λίγα χρόνια αλλά κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, ή αν προτιμάτε ένα χόμπυ που απευθύνεται σε όλους.

 

Η Ελλάδα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ευρώπης είναι ο ιδανικός τόπος για τα θαλάσσια αθλήματα. Παρακάτω θα δούμε 8 λόγους για τους οποίους πρέπει να ασχοληθείτε με το SUP:

 

  1. Ταιριάζει σε όλους: Το SUP δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση. Μαθαίνεις να κωπηλατείς από το 1ο λεπτό που έρχεσαι σε επαφή μαζί του. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και για όλους τους σωματότυπους.
  2. Είναι ευχάριστο: Ο συνδυασμός της δραστηριότητας με τη βόλτα πάνω στο νερό είναι κάτι το απίθανο και μοναδικό. Είναι σαν να παίζεις θέλοντας και να ισορροπείς αλλά ταυτόχρονα και να γλιστράς πάνω στο νερό.
  3. Ολοκληρωμένη άσκηση: Σχεδόν κάθε μυς του σώματος  χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του paddleboarding. Λόγω της απαιτούμενης ισορροπίας, οι μύες των ποδιών ασκούνται συνέχεια, προσπαθώντας να σταθεροποιήσουν το κέντρο βάρους, ενώ τα χέρια, η πλάτη και οι ώμοι χρησιμοποιούνται για να ωθήσουν το paddleboard στο νερό. Η μέση, η πλάτη και οι κοιλιακοί μύες εργάζονται συνεχώς για να διατηρήσουν την ισορροπία σας.
  4. Βελτιώνει την αντοχή: Η άθληση με το SUP βελτιώνει την αντοχή μας μιας και όλοι οι μυς ασκούνται για μεσαία ή μεγάλα διαστήματα. Η ένταση είναι προσωπική  επιλογή του καθένα και ίσως να επηρεάζεται από τη διάθεση και τον ήλιο.
  5. Μειώνει το στρες: Το νερό καταπραΰνει φυσικά το σώμα και η άσκηση βοηθάει στη μείωση του στρες. Προσθέστε τους απαλούς ήχους καθώς  γλιστράτε μέσα από το νερό, την αίσθηση του γλιστρίματος πάνω  στο νερό και το ρυθμό κουπιών σας και το άγχος που αισθάνεστε αρχίζει να χάνεται και στο τέλος εξαφανίζεται.
  6. Εύκολο να το έχεις μαζί σου: Σήμερα η τεχνολογία μας επιτρέπει να έχουμε όλο τον εξοπλισμό του SUP μαζί μας σε ένα σάκο. Είτε είμαστε με λεωφορείο, είτε με ποδήλατο, μηχανάκι ή αυτοκίνητο, το μόνο που χρειάζεται είναι η θάλασσα. Τόσο εύκολο.
  7. Εύκολο να το αποκτήσεις: Δαπανώντας ένα μικρό ποσό μπορείς να το απολαύσεις.
  8. Μπορείς να το κάνεις μόνο σου: Όσο και αν είναι διασκεδαστικά τα ομαδικά σπορ καμιά φορά δεν έχεις την παρέα σου για να τα κάνεις. Το SUP μπορείς να το κάνεις μόνο σου χωρίς καμιά άλλη βοήθεια.
Ετικέτες: SUP

Αφήστε σχόλιο