🌟 20 χρόνια υπερήφανοι αντιπρόσωποι της Concept2 🌟

ErgData: Επιλογή του ρυθμού στόχου

από aasport 04/11/2022 0 Σχόλια Νέα - Ανακοινώσεις,

Η εφαρμογή ErgData της Concept2 προσφέρει ένα υπέροχο νέο χαρακτηριστικό: Στόχευση του ρυθμού (RowErg και SkiErg) ή ρυθμό πεταλιών (BikeErg). Προγραμματίστε έναν στοχευόμενο ρυθμό (spm) ή ρυθμό (rpm) για την προπόνησή σας και θα εμφανίζεται δίπλα στον πραγματικό σας ρυθμό (rpm ή spm) καθ 'όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν η προπόνησή σας απαιτεί συχνές αλλαγές ρυθμού. Μπορείτε να προγραμματίσετε διαφορετικούς στόχους για κάθε τμήμα της προπόνησής σας, ανάλογα με τις ανάγκες. Δεν χρειάζεται πλέον να ελέγχετε έναν πίνακα ή γραμμένες σημειώσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας!

 

Η λειτουργία στοχευόμενου ρυθμού διαδρομής σας ειδοποιεί εάν ο ρυθμός σας είναι πάνω ή κάτω από τον καθορισμένο στόχο, αλλάζοντας το χρώμα του ρυθμού στόχου, όπως φαίνεται στα δείγματα στιγμιότυπων οθόνης παρακάτω. Αν δυσκολεύεστε να φτάσετε στο στόχο, μην φοβάστε! Ο στοχευόμενος ρυθμός προορίζεται μόνο ως εργαλείο υπενθύμισης για την προπόνησή σας. Η προπόνηση θα συνεχιστεί ακόμα κι αν δεν πετύχετε το στόχο σας. Δεν υπάρχουν κυρώσεις ή συνέπειες εάν είστε εκτός στόχου.

 

 

Υπερβολικά χαμηλός: Ο ρυθμός στόχου εμφανίζεται με σκούρο μπλε στην επάνω αριστερή γωνία και ο πραγματικός ρυθμός διαδρομής στο κέντρο.

 

 

Υπερβολικά υψηλός: Ο ρυθμός στόχου εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα στην επάνω αριστερή γωνία και πραγματικός ρυθμός διαδρομής στο κέντρο.

 

 

On Target: Ο ρυθμός στόχου εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία και ο πραγματικός ρυθμός διαδρομής στο κέντρο.

 

Πρόσθετες σημειώσεις: Στα δείγματα στιγμιότυπων οθόνης παραπάνω, τα δεδομένα spm βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία, αλλά το ErgData σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την οθόνη σας, ώστε να μπορείτε να μετακινήσετε αυτά τα δεδομένα σε άλλη τοποθεσία στην οθόνη σας, εάν προτιμάτε. Επίσης, όταν ο στοχευόμενος ρυθμός εμφανίζεται σε ένα WOD, τα αποτελέσματά σας θα εξακολουθούν να κοινοποιούνται στους πίνακες τιμής, ανεξάρτητα από το αν πετύχετε ή όχι τον προβλεπόμενο ρυθμό.

Όταν ελέγχετε την προπόνησή σας στο Online Logbook, θα δείτε το ρυθμό στόχου να υποδεικνύεται ως μια σταθερή πράσινη γραμμή και τον πραγματικό μέσο όρο σας ως μια διακεκομμένη μπλε γραμμή, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης:

 

 

Γιατί να αλλάζετε το ρυθμό σε μια προπόνηση;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να διαφοροποιήσετε το μέσα σε μια προπόνηση ή από προπόνηση σε προπόνηση:

  • Η διαφοροποίηση του spm ή των rpm σας μπορεί να προσθέσει ενδιαφέρον και να εστίασει στην προπόνησή σας, είτε στο RowErg, είτε στο BikeErg είτε στο SkiErg.
  •  Κάνοντας διαλειμματική - η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ποικίλη προσπάθεια και ρυθμό - σε μια προπόνηση φαίνεται ότι βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την υγεία.
  • Μια αλλαγή ρυθμού είναι μια ευκαιρία να ελέγξετε την τεχνική και την εφαρμογή ισχύος σας.
  • Στο RowErg, ο ρυθμός των κουπιών είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να μάθετε πώς να εφαρμόζετε δύναμη. Οι χαμηλότεροι ρυθμοί σας διδάσκουν να επιταχύνετε στο τράβηγμα και να ελέγξετε την επαναφορά σας.
  • Οι προπονήσεις με υψηλότερους ρυθμούς δίνουν έμφαση στις γρήγορες κινήσεις, ειδικά στο άρπαγμα και στον τελείωμα.
  • Εξασκηθείτε στις αλλαγές, στην ένταση και στις στρατηγικές του αγώνα: μάθετε πώς να πηγαίνετε από το ρυθμό γρήγορης εκκίνησης για να προσαρμοσθείτε σε ρυθμό σταθερής κατάστασης. Μπορείτε να εξασκηθείτε στο να τελειώνετε δυνατά με σπριντ στο τέλος της προπόνησής σας.
  • Στο SkiErg, διαφορετικοί ρυθμοί μπορούν να μιμηθούν διαφορετικές συνθήκες στο χιόνι.
  • Στο BikeErg, η αλλαγή των πεταλιών μπορεί να προσομοιώσει την ανηφόρα ή την κατηφόρα.

 

Συμβουλή προπόνησης: Εάν θέλετε να ορίσετε διαφορετικούς ρυθμούς στόχους σε μία μόνο προπόνηση, χρησιμοποιήστε Variable Intervals. Μπορείτε να ορίσετε διαφορετικό στόχο για κάθε Interval!

Αφήστε σχόλιο