🌟 20 χρόνια υπερήφανοι αντιπρόσωποι της Concept2 🌟

Τι να προσέξω στην αγορά του κωπηλατικού

από aasport 05/01/2021 0 Σχόλια

Οι κωπηλατικές μηχανές ανακαλύφθηκαν από την ανάγκη των κωπηλατών να συνεχίζουν την προπόνηση τους στη στεριά όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την κωπηλασία στην βάρκα .

Με τα χρόνια η εξέλιξη της τεχνολογίας έκανε την κωπηλατική μηχανή αναπόσπαστο μέρος της προπόνησης, τόσο των κωπηλατών όσο και αθλητών όλων των αθλημάτων καθώς και όσων θέλουν μια ολοκληρωμένη άσκηση που ενεργοποιεί όλο το μυϊκό σύστημα. Η κωπηλατική άσκηση είναι πολύ ωφέλιμη αρκεί να γίνεται με τη σωστή τεχνική και με τη βοήθεια της σωστής κωπηλατικής μηχανής.

Η απόλυτη προσομοίωση της κουπιάς στη βάρκα είναι το ζητούμενο ώστε να αποφθεχθούν τυχόν τραυματισμοί .

 

 

Μια σωστή κωπηλατική μηχανή πρέπει να :

 

δίνει την αίσθηση της κουπιάς στη βάρκα. Υπάρχουν κωπηλατικές με αντίσταση αέρα, νερού, μαγνητικές και με έμβολα. Οι δύο πρώτες δίνουν την αίσθηση της κουπιάς στο νερό, με καλύτερη την αντίσταση αέρα, ενώ οι μαγνητικές και αυτές με έμβολα καλό είναι να αποφεύγονται μιας και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική κίνηση.

 

είναι ανατομικά φτιαγμένη για αποφυγή τραυματισμών. Η ανατομική σχεδίαση είναι πολύ σημαντική μιας και βοηθάει πολύ στην σωστή τεχνική. Υπάρχουν δυστυχώς πολλές κωπηλατικές που δεν αφήνουν τον αθλητή να αναπτυχθεί σε όλο το εύρος της κίνησης (ιδιαίτερα μπροστά) ή που τα υποπόδια τους δεν έχουν την κατάλληλη κλίση και ύψος ή δεν αφήνουν τον αθλητή να τραβήξει στο σωστό ύψος. Επίσης η λαβή πρέπει να έχει ανατομικό σχεδιασμό για να μη προκαλέσει τραυματισμό στα χέρια και στη μέση.

 

μεταφέρει μέσω του μόνιτορ όλα τα χρήσιμα δεδομένα της άσκησης. Η καρδιά του συστήματος είναι το μόνιτορ. Μέσω αυτού πρέπει να μπορούμε να δούμε όλα τα δεδομένα της προπόνησης όπως ταχύτητα, διάρκεια, απόσταση, θερμίδες και πολλά άλλα. Πολύ σημαντικό είναι να μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά τα δεδομένα με παλιές μας προπονήσεις και με άλλους αθλητές για να βλέπουμε τη βελτίωση μας. Στις καλές κωπηλατικές υπάρχουν πολλές εφαρμογές που συνδέονται με το μόνιτορ και μας βοηθούν να περάσουμε σε άλλο επίπεδο την προπόνηση.

 

 

είναι εύκολη στη μεταφορά και στην αποθήκευση της. Μια ελαφριά κατασκευή βοηθάει στο να απολαμβάνουμε την άσκηση μας όπου θέλουμε

 

• είναι φτιαγμένη από ποιοτικά υλικά και να έχει πραγματική εγγύηση. Οι καλές κωπηλατικές μηχανές είναι σχεδόν άφθαρτες στον χρόνο λόγω του καλού σχεδιασμού και των ποιοτικών υλικών τους. Η εγγύηση μας βγάζει από μελλοντικούς μπελάδες εφόσον υπάρχει και ισχύει στην Ελλάδα. Επίσης σημαντικό είναι η ύπαρξη ανταλλακτικών.

 

προσφέρει η εταιρεία κατασκευής κίνητρα για άθληση εφόρου ζωής. Η Concept2 πρωτοπορεί παρέχοντας καθημερινά πολλές επιλογές για τις προπονήσεις σας (προπονητικά προγράμματα, challenges, αγώνες κ.ά) 

Αφήστε σχόλιο