🌟 20 χρόνια υπερήφανοι αντιπρόσωποι της Concept2 🌟

Πώς να επιλέξετε το σωστό κωπηλατικό σκάφος

από aasport 18/01/2023 0 Σχόλια Νέα - Ανακοινώσεις,

Η κωπηλασία είναι μία από τις πιο διάσημες δραστηριότητες στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα αυξανόμενο πλήθος ανθρώπων που ξεκινάνε να κωπηλατούν σε σκάφη. Τα οφέλη είναι πολλά, τόσο για την σωματική όσο και για την πνευματική υγεία.

Η επιλογή του σωστού κωπηλατικού σκάφους ανάλογα με τις δυνατότητες μας αλλά και τη χρήση του, είναι το πλέον εύκολο αρκεί να γνωρίζουμε τις παρακάτω λεπτομέρειες.

Τα κωπηλατικά σκάφη χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

 1. Αγωνιστικά κωπηλατικά σκάφη ήρεμου νερού: Απευθύνονται σε αθλητές  που επιθυμούν να διακριθούν σε αγώνες κωπηλασίας. Κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές και τα υλικά τους είναι τελευταίας τεχνολογίας (Carbon). Είναι αρκετά δύσκολα στην εκμάθηση τους λόγω της ευστάθειας που χρειάζεται και ευαίσθητα σε τραυματισμούς . Υπάρχουν σκάφη για ένα, δύο, τέσσερεις και οχτώ κωπηλάτες. Αρκετά υψηλό κόστος.
 2. Αγωνιστικά κωπηλατικά σκάφη θαλάσσης:  Απευθύνονται σε αθλητές  που επιθυμούν να διακριθούν σε αγώνες κωπηλασίας ή σε αθλητές που τους αρέσει η ερασιτεχνική κωπηλασία στη θάλασσα. Κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές και τα υλικά τους είναι τελευταίας τεχνολογίας. Είναι εύκολα στην εκμάθηση τους και είναι αρκετά ανθεκτικά. Το βάρος τους είναι αρκετά πιο μεγάλο από τα αντίστοιχα του ήρεμου νερού. Υπάρχουν για ένα, δύο και τεσσάρα ατόμα. Είναι σκάφη που κοστίζουν λιγότερα από τα σκάφη της 1 κατηγορίας.
 3.  
 4. Αναψυχής: Όπως το λέει και η κατηγορία απευθύνονται σε όλο τον κόσμο που επιθυμεί να κωπηλατήσει και να διασκεδάσει είτε σε ήρεμο νερό είτε στη θάλασσα. Υπάρχουν τρεις  επιμέρους κατηγορίες:
 • Πολυεστερικά:  Συνήθως είναι τα σκάφη της κατηγορίας 2 ή παρόμοια με αυτά  χωρίς όμως προδιαγραφές στην κατασκευή τους. Είναι φτιαγμένα για να μπορούν να κωπηλατηθούν από άτομα χωρίς εμπειρία.
 •  
 •  
 • Πλαστικά: Σε σύγκριση με τα πολυεστερικά, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ ανθεκτικά, σχεδόν αθάνατα. Είναι συνήθως πιο μικρά σε διαστάσεις και αρκετά σταθερά. Απευθύνονται σε όλους είτε για διασκέδαση είτε για προπόνηση.
 •  
 •  
 •   Φουσκωτά: Υπάρχει ο κωπηλατικός μηχανισμός που εφαρμόζεται σε φουσκωτή σανίδα SUP. Εύκολα στη μεταφορά τους και πολύ βολικά. Συνήθως αποτελούν την πρώτη επαφή μας με την κωπηλασία λόγω της μεγάλης τους ευστάθειας.
 •  
 •  

Αφήστε σχόλιο